[
Temple pour la paix

Ara farà uns trenta anys, Lama Gyurmé va visitar Normandia. Anava a la recerca d’un lloc per establir un nou centre budista. Va travessar nombrosos indrets on els vestigis de la guerra,i les traces del conflicte eren sempre presents. Es va adonar que els habitants d’aquesta zona havien sofert molt per a protegir les seves famílies i el seu país. I és llavors quan pensà que calia fer-hi alguna cosa per a què aquest patiment no es torni a repetir. Així neix el projecte de la construcció d’un Temple per la Pau.

Aquest Temple per la Pau serà un lloc de reflexió, i d’educació per a la Pau. Permetrà de mantenir viva la nostra tradició de la Meditació el recolliment, i també per a realitzar encontres Interreligiosos oranitzant col·loquis al voltant de la filosofia i de la ciència amb el premi Nobel de la Pau i els científics.

El temple per la Pau reunirà tots aquells qui decideixin obrar amb seny i tolerància i amb respecta cap a la dignitat humana.

Aquest Temple serà construït d’acord amb l’arquitectura i l’art del budisme tibetà, amb la vocació de ser un lloc de Pau interior.

El 2002, aquest projecte, va ser presentat a Sa Santedat el Dalai Lama, que va quedar impressionat per l’aspiració de Lama Gyurmé a concretar un lloc dedicat a la Pau al món.

Els intercanvis espirituals i intel·lectuals seran alhora iniciatives per a desenvolupar la Pau. Els debats, les intervencions, els concerts, les exposicions, les conferències seran proposades per tal d’aprorfundir en el nostre coneixement i sensibilitzar-nos per la Pau.

El lloc aportarà un suport budista, un espai sagrat obert a tots, religiosos o laics.

Serà un indret hospitalari, on tots els mitjans d’expressió consagrats per a la Pau hi seran desenvolupats.

Per visitar la web, cliqueu a: Temple pour la Paix

Els comentaris estan tancats.

z
Centres Lama Gyourme
ï