[
Lama Gyurme i el centre

Lama Gyurmé és un mestre autèntic que ensenya el budisme tibetà a França des del 1974, data en la qual, els seus mestres, Kalu Rimpotxé i el XVIè Karmapa li van confiar aquesta missió. Va néixer a Bhutan l’any 1948, va ser confiat, a l’edat de 9 anys, en un monestir, on hi va rebre els ensenyaments budistes, completats amb un sòlid aprenentatge de les arts tradicionals, així com del cant.

Lama Gyurmé tenia apenes deu anys després del seu primer reencontre amb Kalu Rimpotxé, gran mestre de l’escola Kagyu. Kalu Rimpotxé va ser sol·licitat pels primers occidentals vinguts a estudiar i a practicar el budisme tibetà, a l´Índia. És aleshores, a finals del anys seixanta, quan ve a transmetre el seu coneixement a l’occident. Va accedir a aquesta petició, i seguidament delegà diversos dels seus Lames al Canadà i dins de molts altres països d’Europa.

Lama Gyurmé serà escollit per anar a París.

Després que Kalu Rimpotxé i Lama Gyurmé van construir Kagyu Dzong, el primer Temple tibetà a París, que va ser inaugurat en 1985 i, els primers apartaments construïts van veure passar també els seus els primers deixebles. Per tal de transmetre el millor del budisme, calia adaptar el lloc, a fi de rebre a aquells que volen estudiar aquesta filosofia i acollir-ne els visitants. L’arquitectura tibetana del Temple, en ella mateixa és profundament simbòlica, i un lloc privilegiat com el bosc de Vincennes, un indret per a la pregària i el recolliment. L’arquitectura és de fet també una forma de preservar la cultura tibetana.

Han creuat el portal del temple, a més de molts mestres budistes, personalitats com reis, reines, prínceps i princeses, i també diversos artistes.

Abans de la construcció del Temple de Kagyu Dzong, l’institut Vajradhara Ling va ser creat en 1981, dins d’un domini situat al costat de Lisieux a Normandia.

Lama Gyurmé hi construirà una Estupa, monument que simbolitza el Despertar de Buda. Aquest Temple totalment decorat amb frescos sobre els seus murs i el plafó serà per a la ràpida renaixença del XVIè Karmapa i per la Pau en el món.

Una propietat que prové d’una donació esdevindrà Mahamudra Ling, el centre de recessos de Kagyu Dzong i de Vajradhara Ling.

Aquest any 2011, el centre Drayang-Gyatso-Ling situat a Montgat, al costat de Barcelona, ha estat inaugurat. Per tal d’ensenyar i de difondre el budisme a fi de fer efectiva la seva missió, que li va ser encarregada pels seus mestres, per tal d’ajudar els occidentals en la recerca d’un sentit profund per a donar-li a la seva vida. Per a trobar el camí que porta cap a la Pau interior. Lama Gyurmé acomplirà, en primer lloc, una veritable obra realitzada per un autèntic “constructor”, és el “Lama constructor”. El seu objectiu: oferir a tothom un lloc, propici per a l’estudi, la reflexió i la meditació.

Per anar encara més enllà i tocar d’aquesta manera al màxim nombre de persones, s’atrevirà a unir amb els cants tibetans, la música moderna occidental. És quan es produeix el remarcable encontre amb Jean-Philippe Rykiel: van estar disc d’Or a l’estat Espanyol, i n’editen molt Cd’s. Es van fer concerts a París, en nombroses ciutats i pobles i en el món sencer.

Un darrer Cd ha sortit a finals de desembre del 2010. “Les chants pour la Paix”, Cants per al Pau. Els beneficis del Cd aniran directament a la construcció del Temple per la Pau.

Els comentaris estan tancats.

z
Centres Lama Gyourme
ï