[
Mantra i cants sagrats del Tibet

DRA YANG GYATSO LING
Oceà del so Melodiós

MANTRA I CANTS SAGRATS DEL TIBET

E MA HO!

Que meravellós

Tal i com expressa en nom, Dra Yang Gyatso Ling, dedica la seva activitat de cant i meditació, a crear un oceà sonor, on la vibració genera benediccions dels Budes dels tres temps, compassió, amor, sanació i saviesa cap a nosaltres mateixos i per a tots els éssers i per al planeta terra, per a la pau i l’harmonia, aquesta és la nostra aspiració.

Gaudir del guiatge d’un mestre com Lama Gyurme és essencial per a tractar de descobrir i reconèixer l’obertura ja existent en el cor, per a sentir-nos completament satisfets i plens. Amb la pràctica del cant anem cap el buit, la connexió amb la pròpia essència!

La pràctica de la meditació en els cants sagrats i el mantra, esdevé un flux repetitiu com les onades de la mar que “van- i- venent, venent- i – van”, la qual cosa propicia l’aprofundiment en la meditació cantada. Els cants sagrats incideixen en els diversos aspectes del despertat i són breus i acurades descripcions del camí cap el Despertar.

Buda significa “el Despert”. Mantra:“És el poder del verb del despertar”

MANTRES ESSENCIALS I PREGÀRIES

Podem descobrir la naturalesa vertadera en l’interior amb el suport d’imatges, però també mitjançant la pràctica amb els sons de les síl·labes sànskrites llavor :

OM, AH, HUM o AUM

OM: El cos dels Budes, AH: La paraula dels Budes, HUM: La ment dels Budes.

La paraula mantra, literalment vol dir protecció de la ment, síl·labes en Sànskrit recitades en la pràctica d’una deïtat de meditació, manifestació de les qualitats del Buda expressades en la forma concreta de la deïtat.

Guru Rimpotxé

Mantra de Padmasambhava

OM AH HUM VAJRA GURU PADMA SIDDHI HUM

Padmasambhava, “ El nascut d’un Lotus “ és el gran mestre que introduí el Tantrisme al Tibet en el segle VIII. També és considerat el “Segon Buda” com la personificació de tots els mestres, passats, presents i futurs. Tots els Tibetans l’anomenen Guru Rimpotxé, “Preciós Mestre”, i l’invoquen amb fervor com a mestre principal a qui la seva devoció va dirigida, i com aquell qui pot acomplir ràpidament els seus desitjos. Significa: OM, el Cos de tots els Budes; AH, la Paraula de tots els Budes, HUM, la Ment de tots els Budes. VAJRA (pronunciat BENZAR) és el Diamant, símbol de la immutabilitat del Despertar; GURU, el mestre; PADMA, el Lotus símbol de la compassió; SIDDHI, la consecució del Despertar. El HUM final condensa totes les coses dins l’Esperit de la Saviesa dels Budes. Aquest mantra és Padmasamvabha en la forma de so, i en recitar-lo, el practicant, s’emplaça de forma instantània en contacte amb el mestre, fins que realitza que Padmasamvabha resideix finalment, dins del seu cor.

Txenresig

“Els Ulls de la Compassió”

Mantra de Txenresig

OM MANE PADME HUM

Pels Tibetans, Txenresig, representa l’universal i infinit amor encarnat en un cos de llum. Mentre mira amb compassió-amable a tots els éssers, la vibració que neix de la repetició de les síl·labes del mantra, eclosiona dins de tots els móns, aportant pau on hi hagi conflicte, felicitat on hi hagi sofriment i joia on hi hagi pena.

Paraules Sagrades d’Alliberació

(Mantra de Purificació)

OM VAJRASSATTVA SAMAYA MANU PALAYA

VAJRASSATTVA DENOPA TITA, DIDO MAY BHAWA

SUTO KAYO MAY BHAWA, SUPO KAYO MAY BHAWA

ANU RAKTO MAY BHAWA

SARWA SIDDHI MAY PRAYATSA,

SARWA KARMA SU TSA MAY

TSITAM SHRIYAM KURU HUM, HA HA HA HA HO

BHAGAWAN- SARVA TATAGATA,

VAJRA MA MAY MUNTSA

VAJRA BHAWA, MAHA SAMAYA SATTVA

AH HUM PEY

La purificació pot tenir lloc de diverses maneres, particularment per l’obertura cap a l’amor incondicional i per la comprensió de la “Vacuïtat”. Tot i així , en la pràctica Vajrayana, certes tècniques de visualització de les divinitats i recitant mantres també es fan servir. El mantra de Vajrassattva i el del Sutra de l’Alliberació són considerats com a particularment efectius.

Buda de la Medicina

Mantra de Sangye Men·la

TAYATA OM BEKANTSE BEKANTSE MAHA BEKANTSE RANTSA SAMUNGATE SOHA

El Buda és saviesa i compassió. La seva compassió és espontània i el du a respondre a les necessitats dels éssers que pateixen. La seva saviesa troba de manera automàtica els mitjans per a fer-ho. D’acord amb la tradició la fundació del Buda de la Medicina neix d’una revelació del Buda, que expressa la seva compassió. Per a la ocasió, va prendre la forma del Buda de la Medicina, ens Sànskrit, Bhaishajya Guru, en Tibetà Sangye Men·la.

Els comentaris estan tancats.

z
Centres Lama Gyourme
ï