[
Llinatge

El llinatge Kagyu

El llinatge espiritual a qui està afiliat Kagyu Dzong, Dashang Vajradhara Ling i Drayang-Gyatso-Ling porta el nom genèric de Kagyu. La primera sil·laba Ka (tib : bKa’) significa “paraula” et la segona Gyu (tib: brGyud) “llinatge”.

Aquest llinatge prové de la paraula, indica clarament que la transmissió Kagyu es fa per filiació, o revelació directa del Buda primordial Vajradhara.

En realitat, tots els aspectes de Buda no són més que manifestacions múltiples d’una essència única. Per tant no hi ha cap diferència de fons entre el buda Sakyamuni qui ensenya a través dels sutres l’Hinayana i el Mahayana, i el Buda Vajradhara que revela els tantres, base del Vajrayana. Sakyamuni és l’expressió de l’esperit Despert, mentre que Vajradhara n’és l’expressió del Cos Absolut.

Al nom genèric Kagyu, s’hi adhereix un segon terme a fi de formar un sintagma utilitzat per nomenar una llinatge particular. Així Karma Kagyu, o Kamtsang Kagyu, per parlar del llinatge iniciat pel primer dins el llinatge del gloriosos mestres Karmapa. O Dagpo Kagyu, per evocar aquest mateix llinatge, però remuntant-nos a un crani més antic en el temps, de Gampopa el mestre de Dagpo, qui va ser l’instructor del Ier Karmapa després d’haver estat ell mateix el deixeble principal de Milarepa.

Un altre llinatge, d’origen tibetà i tan antic com el llinatge Dagpo Kagyu. Arrel del nom de la regió Tibet que ha vist debutar el llinatge fundat pel Yogui el Kyoungpo Neldjor, contemporani de Gampopa, després de rebre, a l’Índia, certs cicles d’instructions molt esotèriques al costat dels més grans mestres de la seva època, del segles XI i XII.

Molt properes a l’origen, aquest llinatges es van unificar des del segle XIX, i el XX. El molt venerable Kalu Rimpotxé va ser qui fou el perfecte posseïdor de la transmissió i camí d’aquest apropament entre Dagpo Kagyu i Txangpa Kagyu, anomenat també Dashang Kagyu. Aquesta nomenclatura l’hem retrobat en el nom d’un dels centres fundats per Kalu Rimpotxé a França, Dashang Vajradhara Ling.El successor de Kalu Rimpotxé és el molt venerable Bokar Rimpotxé.

Les pràctiques tàntriques Dashang Kagyu es fonamenten sobre les diferents fases meditatives de nombrosos Yidams, entre els quals Txakrasamvara, Hevajra, Kalatxakra, Guhyamsamaja, Vajrayoguini, Gyalwa Gyamtso, que es complementen amb els Sis Yogues de Naropa, de Niguma i de Sukhasiddhi.

A totes aquestes instruccions s’hi afegeixen totes les que pertanyen al Mahamudra, aquesta via profunda que permet als meditadors ser confrontats, en directa i per mediació del mestre espiritual, la natura de la seva pròpia ment. Aquestes instruccions són fonamentals, d’on l’expressió utilitzada per anomenar el llinatge dins les pregàries als mestres : ” el llinatge de transmissió oral de les instruccions del Mahamudra“.

El posseïdor del llinatge Karma Kagyu és l’eminent mestre Karmapa, la seva XVIIena reencarnació ens és contemporània. A continuació hi ha els regents de les branques Situ, Gyaltsab, Jamgun Kongtrul i Txamar. Després les altresbranques, Pao, Trangu, Ttenga, Sangye Nyenpa, Mingyur, Kalu, Trungpa.

Kagyu Dzong existeix des de fa uns 30 anys i més de vint anys per Dashang Vajradhara Ling, ambdós centres deuen la seva existència a l’activitat animada pel preciós Kalu Rimpotxé. Des de l’instant de la seva creació va nomenar Lama Gyurme amb la finalitat que ell n’assumeixi la direcció espiritual i guiï del seu desenvolupament. Tasques que assumirà des d’aleshores amb la més gran devoció

Amb el desig expressat per aquell que va ser el seu propi mestre. Lama Gyurme va ser format en el si del centre de recessos tradicionals del monestir de Kalu Rimpotxé en l’Índia, a Sonada. És assistit per a tres assistents des de fa mols anys, Lames formats també en les mateixes condicions : Lama Norbou, Lama Sangye, Lama Pema et par Khenpo Trinley.

En contacte amb el venerable Lama Gyurme i els seus altres Lames assistents, entrem directament en relació amb tots els mestres del gloriós llinatge Karma Kagyu i Txangpa Kagyu amb connexió directa amb Vajradhara, el Buda Primordial. I podem rebre també totes les instruccions relatives a les tres tradicions ensenyades pel Buda Sakyamuni: Hinayana, Mahayana, Vajrayana.

 

Els comentaris estan tancats.

z
Centres Lama Gyourme
ï